A Rose-Tinted Fire Station By Pedevilla Architects

Italian studio Pedevilla Architects designed a minimal rose-tinted structure that serves as a fire station for the town of Vierschach in South Tyrol.

Built at 1,130m above sea level from lightweight concrete, the design prioritizes simplicity and durability. Inside, stone pine and native Loden wood were used to create a warm contrast to the concrete exterior, providing a welcoming atmosphere to the space, which doubles as a hall for local residents. According to the architects, “The project offers a clear, compact structure. The red color is a sign of the building’s function and underscores its independence.”

pedevilla_architecture_004-1050x1566pedevilla_architecture_003-1050x704pedevilla_architecture_002-1050x1567pedevilla_architecture_005-1050x703pedevilla_architecture_006-1050x704pedevilla_architecture_007-1050x703pedevilla_architecture_008-1050x704pedevilla_architecture_009-1050x704

pedevilla_architecture_010-1050x704pedevilla_architecture_011-1050x704pedevilla_architecture_12-1050x704pedevilla_architecture_013-1050x704

All images © Gustav Willeit

Via

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s